وزن‌دهی استاندارد شاخص‌های مناسب برای ارزیابی رتبه‌بندی چهار آب‌میوه پرطرفدار
وزن‌دهی استاندارد شاخص‌های مناسب برای ارزیابی رتبه‌بندی چهار آب‌میوه پرطرفدار

عنوان مقاله: وزن‌دهی استاندارد شاخص‌های مناسب برای ارزیابی رتبه‌بندی چهار آب‌میوه پرطرفدار نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱* ۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران چکیده: انسان مسلما همیشه در پی بالا بردن سطح سلامتی جسمی و روحی خود بوده و افراد دلسوز انسان، از هیچ تلاشی […]

عنوان مقاله: وزن‌دهی استاندارد شاخص‌های مناسب برای ارزیابی رتبه‌بندی چهار آب‌میوه پرطرفدار

نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱*

۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده:

انسان مسلما همیشه در پی بالا بردن سطح سلامتی جسمی و روحی خود بوده و افراد دلسوز انسان، از هیچ تلاشی برای دست‌یابی به این هدف دریغ نکرده‌اند؛ درصد متاثر شدن بسیار بالایی از سلامتی انسان، وابسته به مواد غذایی مصرفی وی بوده، که اگر مواد خوراکی مصرفی بشر، به‌صورت درست، منطقی، استاندارد، اصولی و مهندسی شده، استفاده شوند، مسلما سطح سلامتی جسمی و  روحی بشر، افزایش خواهد یافت. تردیدی نیست آب‌میوه‌های طبیعی، جزو بهترین مواد خوراکی طبیعی و از پر کاربردترین‌ها و پر استفاده‌ترین‌های آن‌ها هستند؛ آب‌میوه‌ها از نظر محتویات غذایی، بسیار غنی و مفید بوده و به‌دلیل طعم و رنگ جذاب و همچنین حالت مایعی و داشتن، برای اکثر افراد دنیا، بسیار محبوب می‌باشند؛ در مقاله‌ی مربوطه، پس از بیان مطالب مقدماتی مفید و کاربردی در خصوص چهار آب‌میوه‌ی پر استفاده در بین افراد، این آب‌میوه‌ها از نقطه‌نظر پنج شاخص مناسب پزشکی، مورد سنجش قرار گرفته‌اند. در این مقاله، وزن‌دهی شاخص‌های مورد نظر (پروتئین، فیبر، پتاسیم، آهن و کلسیم) برای رتبه‌بندیِ آب‌میوه‌های مشهور، محبوب و پر استفاده‌ی آب هویج، آب طالبی، آب پرتقال و آب سیب، انجام شده است؛ درجه اهمیت نسبی شاخص‌ها بر اساس روش وزن‌دهی انتروپی شانون که مشهورترین روش وزن‌دهی شاخص‌ها است، آمده است که بر این اساس، شاخص دوم (کلسیم) دارای بالاترین وزن بوده است؛ رتبه‌های بعدی به‌ترتیب به شاخص‌های سوم (آهن)، چهارم (فیبر)، پنجم (پتاسیم) و اول (پروتئین) تعلق می‌گیرد؛ دیتاها نیز از پایگاه  Nutritionixجمع‌آوری شده است.

واژه‌های کلیدی:آب‌میوه طبیعی، انتخاب بهترین گزینه، آهن، پتاسیم، پروتئین، تصمیم‌گیری، شاخص مناسب، فیبر، کلسیم، وزن

 

دانلود فایل مقاله