بررسی خواص چهار آب‌میوه پرطرفدار و رتبه‌بندی آن‌ها بر اساس پنج شاخص مناسب
بررسی خواص چهار آب‌میوه پرطرفدار و رتبه‌بندی آن‌ها بر اساس پنج شاخص مناسب

عنوان مقاله: بررسی خواص چهار آب‌میوه پرطرفدار و رتبه‌بندی آن‌ها بر اساس پنج شاخص مناسب نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱* ۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران چکیده: بشر طبعا همیشه در پی بالا بردن سطح سلامتی جسمی و روحی خود بوده و افراد […]

عنوان مقاله: بررسی خواص چهار آب‌میوه پرطرفدار و رتبه‌بندی آن‌ها بر اساس پنج شاخص مناسب

نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱*

۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده:

بشر طبعا همیشه در پی بالا بردن سطح سلامتی جسمی و روحی خود بوده و افراد دلسوز انسان، از هیچ تلاشی برای دست‌یابی به این هدف دریغ نکرده‌اند؛ درصد متاثر شدن بسیار بالایی از سلامتی انسان، وابسته به مواد غذایی مصرفی وی بوده، که اگر مواد خوراکی مصرفی بشر، به‌صورت درست، منطقی، استاندارد، اصولی و مهندسی شده، استفاده شوند، مسلما سطح سلامتی جسمی و  روحی بشر، افزایش خواهد یافت. تردیدی نیست آب‌میوه‌های طبیعی، جزو بهترین مواد خوراکی طبیعی و از پر کاربردترین‌ها و پر استفاده‌ترین‌های آن‌ها هستند؛ آب‌میوه‌ها از نظر محتویات غذایی، بسیار غنی و مفید بوده و به‌دلیل طعم و رنگ جذاب و همچنین حالت مایعی و داشتن، برای اکثر افراد دنیا، بسیار محبوب می‌باشند؛ در مقاله‌ی مربوطه، پس از بیان مطالب مقدماتی مفید و کاربردی در خصوص چهار آب‌میوه‌ی پر استفاده در بین افراد، این آب‌میوه‌ها از نقطه‌نظر پنج شاخص مناسب پزشکی، مورد سنجش قرار گرفته‌اند. در این مقاله، رتبه‌بندیِ آب‌میوه‌های مشهور، محبوب و پر استفاده‌ی آب هویج، آب طالبی، آب پرتقال و آب سیب، در مورد محتویات آن‌ها، به‌صورت خاص، پروتئین، فیبر، پتاسیم، آهن و کلسیم، بر اساس بررسی رتبه‌های گزینه‌ها در شاخص‌ها انجام شده است؛ که بر این اساس، آب هویج، آب طالبی، آب پرتقال و آب سیب به‌ترتیب حائز رتبه‌های اول تا چهارم شدند؛ به‌عبارتی، با با در نظر داشتن پنج شاخص ذکر شده برای قیاس و رتبه‌بندی چهار گزینه فوق، آب هویج، بهترینِ گزینه‌ها از بین چهار گزینه مربوطه بوده و آب طالبی، آب پرتقال و آب سیب، به‌ترتیب رتبه‌های بعدی را کسب نمودند؛ دیتاها نیز از پایگاه  Nutritionixجمع‌آوری شده است.

واژه‌های کلیدی:آب‌میوه طبیعی، انتخاب بهترین گزینه، آهن، پتاسیم، پروتئین، تصمیم‌گیری، رتبه، شاخص مناسب، فیبر، کلسیم

 

دانلود فایل مقاله