بررسی جامع بین نتایج تکنیک‌های‌ کمی تصمیم‌گیری و رتبه‌های شاخص‌ها در مورد انتخاب بهترین گزینه و رتبه‌بندیِ اقلام موجود در آجیل چهار مغز براساس محتویات آن‌ها بر اساس شاخص‌های مناسب تعریفی
بررسی جامع بین نتایج تکنیک‌های‌ کمی تصمیم‌گیری و رتبه‌های شاخص‌ها در مورد انتخاب بهترین گزینه و رتبه‌بندیِ اقلام موجود در آجیل چهار مغز براساس محتویات آن‌ها بر اساس شاخص‌های مناسب تعریفی

عنوان مقاله: بررسی جامع بین نتایج تکنیک‌های‌ کمی تصمیم‌گیری و رتبه‌های شاخص‌ها در مورد انتخاب بهترین گزینه و رتبه‌بندیِ اقلام موجود در آجیل چهار مغز براساس محتویات آن‌ها بر اساس شاخص‌های مناسب تعریفی نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱* ۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران چکیده: […]

عنوان مقاله: بررسی جامع بین نتایج تکنیک‌های‌ کمی تصمیم‌گیری و رتبه‌های شاخص‌ها در مورد انتخاب بهترین گزینه و رتبه‌بندیِ اقلام موجود در آجیل چهار مغز براساس محتویات آن‌ها بر اساس شاخص‌های مناسب تعریفی

نگارنده / نگارندگان: علیرضا محمودی فرد۱*

۱کارشناس ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه‌ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده:

تردیدی نیست آجیل‌ها، جزو بهترین مواد خوراکی موجود در طبیعت هستند؛ آجیل‌ها از نظر محتویات، بسیار غنی و مفیدند؛ در مقاله‌ی مربوطه، پس از بیان مطالب مقدماتی مفید و کاربردی، اقلام آجیل مشهور چهار مغز (پسته، بادام درختی، بادام هندی و فندق) از نقطه‌نظر پنج شاخص مناسب مورد سنجش قرار می‌گیرند. در این مقاله، رتبه‌بندیِ ترکیبات موجود در آجیل چهار مغز در مورد محتویات آن‌ها (انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و …) بر اساس شاخص‌های مهمی (همچون پروتئین، کلسیم، آهن، انرژی و فیبر) با تکنیک‌های کمی تصمیم‌گیری انجام شده است؛ که بر این اساس، پسته، فندق، بادام درختی و بادام هندی به‌ترتیب حائز رتبه‌های چهارم، سوم، اول و دوم شدند؛ یعنی در مجموع با این هفت روش استاندارد (SAW، TOPSIS، ELECTRE، VICOR، TAXONOMY، LINMAP  و MAJARESTANI) با در نظر داشتن پنج شاخص ذکر شده، بادام درختی، بهترینِ اقلام از بین چهار مغز بوده و بادام هندی، فندق و پسته، رتبه‌های بعدی را کسب نمودند. رتبه‌ها از نظر رتبه در شاخص‌ها نیز ارزیابی شد. در کل، می‌توان استنباط نمود که من‌حیث‌المجموع رتبه‌ها بدین‌صورت است: ۱. بادام درختی، ۲. بادام هندی، ۳. فندق و ۴. پسته. دیتاها نیز از پایگاه معتبر USDA جمع‌آوری شده و برای حل، پس از تشکیل ماتریس تصمیم، به روش داده شد.

واژه‌های کلیدی: آجیل، تصمیم‌گیری، تکنیک‌های کمی، پروتئین، آهن، فیبر، انرژی، کلسیم

 

دانلود فایل مقاله